Tuesday, 18 December 2012

Percutian ke Universal Studio, Singapura





Fuyyoo...giler lama ler akak x updated blog akak. Semenjak sebok berbisnes ni, mmg tak menang tangan tapi memandangkan blog akak telah dibaca lebih 17000 org, akak sgt terharu almaklumlah blog akak ni mana di promote pon. Akak ni suka suki je menulis kat blog ni so bila free akak akan cubalah mengongsi pengalaman hidup akak kat blog akak.ni. 
Ok baru2 ni akak dan family akak serta kwn suami akak,  Isa dan isterinya  Su nak ikut akak bercuti . So hotel pertama yg akak search sudah tentu Pulai Spring Resort yg banyak di rekeman oelh kwn2 tapi sygnya bilik dah tiada. Puas akak menelefon byk giler hotel tapi semua kehabisan bilik. Susah hati sgt2 akak...mana nak cari ni padahal dah janji nak organized semua tup2 bilik habis plk dah...susah camtu...
 
Harif,. Nurina dan Aidil di depan swimming pool hotel

 
 

saat menunggu bas dari Singapore RWS utk ke USS

Setelah beberapa hari mencari akhirnya akak terpikat dgn package Mutiara Hotel, JB. Package yg akak ambil ialah satu kepala RM313 dan kanak2 RM168.,,Akak ada 4 org anak, 3 dah besar2 n satu je kecil lagi so RM313 X 5 org plus RM168=RM1768 , package ni di dtgkan bersama satu malam utk bilik hotel. Akak tambah satu malam lagi utk ke Legoland jgk.
So anak akak Hanif dan Haziq tinggal di bilik No 403, manakala akak di bilik 435...punyanya jauh utk berjumpa kerana bilik sudah habis so terpaksalah kami terima. Isa dan Su bilik mereka berdekatan dgn bilik anak mereka. Senanglah berulang alik. Akak  plk terus lepak  kat katil sebelom keluar utk makan malam plk nanti.


Didalam bas menuju ke USS, bersama suami tersyg.

Kami bertolak ke USS pada pukul 9 pagi, kemudian berhenti di imigresen JB, agak cepat memproses ke masukkan kita ke Singapore pastu merentas lautan, kami berhenti plk di imigresen Singapura, pon agak lancar dan cepat. Pukul 11 pagi sampai di USS. Pertama sekali kami bergambar wajib di depan pintu masuk USS. USS dibuka pada pukul 10 pagi hingga 9 malam. Punyalah ramai pengunjung pasti penatlah nak beratur utk menaiki rides di dalamnya..



Bergambar di pintu masuk USS bersama family dan anak Su dan Isa




Anak2 akak beratur utk menaiki Mdagascar  Crate Adventure
Akak,suami dan anak menaiki Madagascar; A crate Adventure

Leih beratur untuk menaiki Enchanted Airway Roller Coaster





 

Harif gembira menaiki Madagascar; A Crate Adventure
 
 
 
Bangunan unik di dlm USS
Pertunjukan Parade yg sgt menarik, paling meriah rasanya
Harif dan Aidil bergambar bersama pirates jadi2an,,,hehehe
 
 
 
harif dan Aidil, kemana2 berdua

Best naik  boat rides ni, kena cuba tau...
Photo of Universal Studios Singapore
Ni yang paling best kat USS...wajib masuk dan  dpt merasakan bagai kita berada didalam kereta.Bagi berada dalam situasi yg sebenar
 
 
 
 
 
Harif bergambar bersama bekas air berkepala T- rex berharga RM60 ,yg disertakan bersama teh limau. Nak bwk ke sekolah katanya...entah ye entah tidak tu
 
 
 
 
 
Roller Coaster paling mengerikan, akak tak naik.. Hanif dan Haziq naik sampai 4 kali. Giler berani
Akak paling ngeri masa naik roller coaster madagascar tu, seram jgk walau tak setinggi roller coaster Battlestar Galctica Human N cyclon. Anak akak berani naik 2 kali Human Roller Coaster n 2 kali Cyclon Roller Coaster. Eeee ngerinya, akak dgnr jeritan or2 muda pon akak ngeri mmg tak naiklah... kalau sakit jantung ke, tekanan darah tak stabil mmg tak digalakkan naik...
Sbenarnya byk sgt permainan2 yg menarik kat dalam USS tapi dalam masa sehari mmg tak cukup so akak rekemen rakan2 akak beli utk tiket 2 hari...baru puashati dpt merasa semua keseronokan.
Kat dlm USS tu, akak tak bwk makanan sbb akak tak tahu boleh bwk makanan, nak cari makanan halal mmg payah so kita makan je ler kat Oasis Spice Cafe, mmg tawakkal je ler... lapar sgt. Makanan kat situ dalam rate RM30-RM50 sepinggan. Anak akak nak air yg berkepala Dinosour, harga SD19.90 tapi kalau convert ke duit kita dalam RM60 . Dia kata dia nak bwk pegi sekolah, entah ye entah tidak sbb skrg ni lsg dia x pegang bekas air tu. Kalau nak janji bkn main...heheheh
 
Sebelom balik, kami di sajikan dgn hiburan yg sgt2 menarik..show parade dgn pertunjukan dan tarian dari filem2 dan kartun2 keluaran Univesal Studio. Hollywood. Pertunjukan ni mmg sgt2 best...jgnlah ketinggalan, seronok melihat gelagat para penari yg menari penuh perasaan utk menarik hati para pengunjung... serious terhibur.
 
 
 
Semua  terhibur sgt2 dgn Show Parade ni..
 
 
 
 
 
 
 
 

Setelah puas enjoy kat USS, masa utk pulang... ini di bus stop USS, Sedang menunggu bas datang utk balik ke JB plk
Tempat solat jgk disediakan didalam USS so jgn lupa bwk telekung ye rakan2 semua. Berhibur2 jgk tapi solat jgn plk dilupakan...hehehe. Setelah seharian didalam USS, kami pulang dgn berbagai citer menarik, Hanif, Haziq dan Harif paling enjoy walau tak semua dpt naik sbb byk sgt, masa terhad.
Ok last sekali nak pesan pd rakan2 semua...kalau nak masuk ke USS bwk makanan sendiri dlm beg, belilah McD ke, KFC ke atau Burger King...susah nak dpt makanan halal kat dalam ni. Akak tak tahu so terpkasalah makan jgk, tapi yg vegeterianler...
Mmg x puas kat USS tu so mmg berhasrat nak pegi lagi dgn anak2 so kwn2 semua, ingat tips yg akak beri..bwk makanan dan minuman, jgn jd mcm akak tau..cari hotel yg beri pakej so takyah nak risau2 transpot lagi dah dan last sekali, cubalah semua rides dlm tu....kecuali  Roller-coaster Battlestar Gallactica, Human N cyclon...takut muntah atau pengsan...hahahahaha
Setakat ini citer akak kali ni, kalau korang teringin nak pegi, survey dulu hotel2nya. Pasni akak nak citer pasal Legoland plk yg akak pegi selepas USS. Jumpa lagi....


 
  • Anak akak dan anak Su bergambar dgn Cleopatra..fuh seksi mengoda....takut budak2 ni....
     Lagi gambar2 di USS utk dilayan...zasss                                                                              
Nurina dan Harif, menaiki kereta yg rasanya paling boring dlm USS
 
Ramainya org.... 
 
 
 
 

2 comments:

  1. Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
    - Universal Studios Singapura
    - Singapura Marine Life Park
    - Singapura Flyer
    - Day + Night Safari di Singapura
    - Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
    - Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
    dan lain-lain

    Travel Delight
    http://traveldelight.biz
    QQ: 841-888-666
    ask@traveldelight.biz
    +65 6292-2221

    Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

    Kami mengharapkan balasan anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Travel Delight. sorry for d late reply..boleh sahaja, tiada masalah..kalau mahu promosi di blog saya pon tiada masalah. Tolong beritahu bagaimana boleh kita berkerjasama. Terima kasih atas komen di atas.

      Delete